همانطور که در آشپزی برای برخی از ادویه ها و مواد، جایگزینی وجود دارد در کیک و شیرینی پزی هم میتوانیم اگر چند قلم از مواد لازم برای پخت کیک را نداشتیم از یک جایگزین استفاده کنیم. در اینجا قرار است با جایگزین وانیل آشنا شویم و ببینیم چطور میشه کیک بدون وانیل درست کنیم؟
چرا به کیک وانیل می زنیم؟
برای اینکه بهتر بتوانیم یک جایگزین برای وانیل پیدا کنیم بهتر است بدانیم اصلاً چرا به کیک وانیل می زنیم؟
وانیل بوی زهم زرده و سفیده تخم مرغ که در کیک استفاده میشود را میگیرد. یکی از نکات مهم پخت کیک این است که کیک ما علاوه بر خوش طعم بودن خوش عطر هم باشد تا از خوردن آن نهایت لذت را ببریم.
حالا اگر کیک بوی بد تخم مرغ بدهد، دیگر خوردن آن خیلی لذت بخش نیست. بنابراین برای درست کردن کیک یا باید از وانیل استفاده کنید یا از موادی که در زیر اشاره میکنم بجای وانیل کمک بگیرید. تا کیکتون علاوه برطعم، عطر خوبی هم داشته باشد.
روش تهیه کیک بدون وانیل
برای درست کردن کیک بدون وانیل حداقل دو تا از مواد زیر را در کیکتون حتماً داشته باشید:
هل سابیده
گلاب
دارچین
پودر کاکائو
پوست پرتقال رنده شده
5 مورد بالا هر کدام داری عطر هستند و این عطرشون بوی زهم دیگر مواد را می گیرد. مخصوصا هل و گلاب. اینکه از هر کدام از آنها چقدر استفاده کنید که زیاد یا کم نباشد و اینکه چه زمانی باید به مواد کیکتون اضافه کنید را در ادامه براتون مینویسم.
به ازای یک کیک اسفنجی که دو تا یک و نیم لیوان آرد نیاز دارد، بطور تقریبی میزان هر کدام از این مواد به شرح زیر است:
هل سابیده
استفاده از هل برای درست کردن کیک بدون وانیل
تقریبا یک قاشق چای خوری سر خالی نیاز است. موقع زدن زرده و شکر باید روی زرده بپاشید و بهم بزنید تا بوی زهم زرده را بگیرد. هل بعد از وانیل قویترین ماده برای گرفتن بوی زهم تخم مرغ است.
گلاب
استفاده از گلاب برای درست کردن کیک بدون وانیل
حدود یک چهارم لیوان گلاب نیاز است تا بوی زهم کیک را بگیرد و به کیک عطر بدهد. برای اینکه اندازه مواد کیک بهم نخورد. یک چهارم لیوان از شیر، ماست یا آب (بطور کلی مایعات کیک) را کم کنید، در عوض یک چهارم لیوان گلاب اضافه کنید.
برای مثال: اگر قرار است یک لیوان شیر به مواد کیک اضافه کنید، یک چهارم از سر لیوان شیر را خالی کنید و بجای آن گلاب بریزید.
زمان اضافه کردن گلاب به کیک، وقتی است که سایر مایعات کیک مثلاً شیر را اضافه می کنید. هست
دارچین
دارچین برای جایگزین وانیل وقتی می خواهیم کیک بدون وانیل درست کنیم
دارچین نسبت به هل کمتر بوی زهم را می گیرد، اما بازهم بسیار اثربخش است. یک قاشق چای خوری سر خالی دارچین باید روی زرده تخم مرغ بریزید و زرده را بزنید تا بوی زهم آن گرفته شود.
پودر کاکائو
پودر کاکائو برای جایگزین وانیل وقتی می خواهیم کیک بدون وانیل درست کنیم
اگر قرار است کیک شکلاتی درست کنید، پودر کاکائو تا حد خوبی بوی زهم را می گیرد. یک تا دو قاشق از آرد را کم کنید و بجای آن یک تا دو قاشق غذاخوری پودر کاکائو به مواد کیک اضافه کنید.
زمان اضافه کردن پودر کاکائو همراه با ریختن آرد است . ابتدا پودر کاکائو را به آرد اضافه کنید و همراه با آرد الک کنید تا پف کیک نخوابد.
پوست پرتقال رنده شده
استفاده از پوست پرتقال رنده شده برای درست کردن کیک بدون وانیل
یکی دیگر از مواد عالی برای درست کردن کیک بدون وانیل پوست پرتقال رنده شده است. پوست پرتقال برای عطر دادن به کیک عالی است. قسمتهای سفید داخل پوست پرتقال را بگیرید تا تلخی پوست پرتقال تا حد زیاد گرفته شود.
قسمتهای نارنجی پوست پرتقال را با رنده ریز رنده کنید و حدود یک قاشق چای خوری از آن را به زرده اضافه کنید تا بوی زهم کیک را بگیرد.
همچنین بخوانید:
همچنین میتوانید موقع پرتقال، مقدار زیاد از پوست پرتقال را که قسمتهای سفید آنها را گرفتهاید، روی یک آبکش پهن کنید تا خشک شوند. آنها را آسیاب کنید. داخل شیشه در کابینت یا یخچال نگهداری کنید و برای عطر دادن به کیک ها و شیرینی هاتون در همه سال استفاده کنید.
اگر از پوست پرتقال آسیاب شده استفاده میکنید، نصف قاشق چای خوری سرخالی کافی است. اگر زیاد بریزید ممکن است طعم کیک را کمی تلخ کند.
توجه: همانطور که در بالا گفتم برای تهیه کیک بدون وانیل بهتر است از حداقل دو مورد از این مواد استفاده کنید تا بطور کامل بوی زهم مواد کیک را بگیرد و کیکتون خوش عطر شود. البته اگر وانیل هم داشتید در کنار وانیل هم میتوانید از این مواد استفاده کنید تا کیکتون خوش عطرتر شود.
منبع: khanomkhone