دستور تهیه خورش کنگر مرغوب
خورش کنگر یکی از انواع خورش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که به عنوان یک خورشت فصلی شناخت می شود. خورش کنگر علاوه بر اینکه طعم و عطر بسیار خوبی دارد به دلیل وجود کنگر فواید بسیار زیادی هم برای بدن دارد.
مواد لازم خورش کنگر
- نعنا 50 گرم
- کنگره 600 گرم
- جعفری 150 گرم
- پیاز متوسط 2 عدد
- لیمو عمانی 2 عدد
- روغن مایع به اندازه کافی
- گوشت خورشتی 400 گرم
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
آموزش درست کردن خورشت کنگر
گیاه کنگر
کنگر گیاهی خاردار با ساقه های ضخیم می باشد که از آن در تهیه خورشت ها و سوپ نیز استفاده می شود که بر اساس برخی از طبع ها گیاهی خوشمزه به شمار می آید که ارزش غذایی نیز دارد.
تاریخچه گیاه کنگر : این گیاه نخستین بار که کشف شد در کشور اتیوپی بود که بعد ها در بسیاری از نقاط دیگر جهان پرورش یافت.
طرز تهیه خورش کنگر
گوشت را به مقداری زردچوبه آغشته کنید و در روغن سرخ کنید ، بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد مقداری آب جوش داخل ظرف گوشت بریزید و بگذارید تا گوشت با حرارت ملایم بپزد.
کنگر ها را هم در مقداری روغن سرخ کنید ، بعد از نیم پز شدن گوشت ،کنگرهای سرخ شده را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید گوشت و کنگر کنار هم پخته شوند و در حین پخت فلفل و نمک را هم به آنها اضافه کنید.
رب گوجه فرنگی و آبغوره را هم به همراه غوره به خورشت اضافه کنید و در آخر پیاز داغ ، دارچین و زعفران را داخل خورشت بریزید و بعد از اینکه خورشت جا افتاد آن را از روی حرارت بردارید و در کنار برنج سفید سرو کنید.
اگر غوره شما تازه بود آبغوره کمتری را داخل خورشت بریزید.
کنگر اصلی ترین ماده غذایی خورشت کنگر چه خواصی دارد ؟
استفاده و مصرف مکرر کنگر باعث افزایش کارایی و بهبودی بخش گوارش می شود.
تقویت قلب نیز از جمله دیگر خواص کنگر می باشد.
گیاه کنگر خاصیت دیگری نیز که دارد ادار آور بودن آن می باشد.
چه کسانی کنگر نخورند ؟
کسانی از ناراحتی های کلیوی و مشکلات کبد رنج می برند در مصرف گیاه کنگر پرهیز نمایید.
همچنین بخوانید:
- سریعترین روش پخت “لازانیا” در فر و بدون فر
- “سوپ جو” : خانگی و به سبک رستوران ها درست کنید
- طرز تهیه نانِ ایتالیایی «فوکاچیا»
نکات تکمیلی در مورد خورش کنگر
خورش کنگر جزو انواع خورش میباشد
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد.
خورش کنگر را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد.
فواید کنگر
فصل بهار پر از نوبرانه است، از جمله نوبرانه های فصل بهار کنگر است که دارای خواص درمانی زیادی است.
عصاره برگ و ریشه کنگر برای جلوگیری از رسوب چربی در جدار رگ ها مفید بوده و در درمان یرقان، سوءهاضمه، احساس ناراحتی در معده، نفخ، بی اشتهایی، تهوع ، اسهال خفیف یا یبوست ، نارسایی کبد ، دفع مزمن آلبومین و کم خونی بعد از جراحی موثر بوده و از کبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می کند.
کنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگ های خاردار و ساقه های ضخیم شبیه به کرفس که از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به صورت خام در سالاد استفاده می کنند